donderdag 9 juli 2015

Studenten op Beurssafari

Geschreven op Netwerk In Beweging: 2 oktober 2013
25 Studenten Sport en Beweeg Educatie (HAN) bezoeken de Dag van de Openbare Ruimte op 9 oktober in het kader van het vak ‘bewegen in de openbare ruimte en natuur’. Het doel van de Sport en Beweeg Educator (SBE-er) is om mensen door middel van sport en bewegen aan te zetten tot een gezonde leefstijl en participatie. Door de huidige maatschappelijke en politieke ontwikkelingen dient zich een nieuwe context aan waarin de SBE-er zijn doelen kan realiseren: de openbare ruimte! Voor het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) een reden om deze toekomstige professionals uit te nodigen voor een heuse Beurssafari op de Dag van de Openbare Ruimte in Houten.
Het ontwerp van de openbare ruimte, beleid voor sport en spelen in de openbare ruimte, beheer van de openbare ruimte, toestellen en producten die bewegen bevorderen in de openbare ruimte, allemaal aanwezig op de Dag van de Openbare Ruimte op 9 en 10 oktober in Houten. Een ideaal platform voor de SBE-ers die in het vak bewegen in de openbare ruimte en natuur leren over de inrichting van de openbare ruimte en de ontwikkeling van sport- en beweegprogramma’s in de openbare ruimte en de natuur.
Met de beurssafari helpt NISB de studenten op weg in gesprek te komen met standhouders en partners die werken aan een beweegvriendelijke omgeving. Zo vertelt ontwerper Eelco Koppelaar vertelt over hoe hij de wensen van gebruikers van de openbare ruimte vertaalt in een ontwerp. Johan Oost van OBB Ingenieursbureau gaat in op beleid voor sporten en spelen in de openbare ruimte en de bijbehorende ‘normen’. In de stand van het Nijha Expertisecentrum worden de studenten uitgedaagd na te denken over het verleden, heden en de toekomst. Roy van Rijt, adviseur bij Kragten vertelt wat over het concept Sportlandgoed en Wilco van Heerewaarden van BTL Adviseurs laat zien hoe Beweegpark ’t Ven in Rosmalen is ontworpen. Uiteraard is er de mogelijkheid om ook zelf nog in beweging te komen op de beurs. De DJ tafel Fono van Yalp helpt daar een handje bij. De studenten zijn door Yalp uitgenodigd om de DJ tafel te testen. 
Ook NISB zelf is aanwezig op de beursvloer en deelt haar stand (stand 1.201) dit jaar met TNO. NISB en TNO hebben afgelopen jaren intensief samen gewerkt aan het verzamelen en verspreiden van kennis over de Beweegvriendelijke Omgeving (BVO). De beweegvriendelijke omgeving faciliteert, stimuleert en daagt uit om te sporten en te bewegen. Uit de praktijk hebben we geleerd dat het ontwikkelen van een beweegvriendelijke omgeving iets is wat intersectoraal opgepakt moet worden. De sectoren sport en ruimte moeten elkaar zien te vinden, begrijpen en samen aan de slag. Nog een belangrijke meerwaarde van de beurssafari voor de SBE studenten, kennismaken met het ruimtelijk werkveld op de beursvloer!
Ook interesse in zo’n beurssafari? Kom bij NISB in de stand (1.201) en we wijzen u graag de weg op de beursvloer richting partners en standhouders die sport en bewegen in de openbare ruimte stimuleren. Wij voorzien u graag van bagage op het gebied van kennis, inspiratie, en praktijkvoorbeelden van een beweegvriendelijke omgeving. Bovendien maakt u ook nog kans op een goed gevulde Rugzak die de reis naar een Beweegvriendelijke Omgeving nog makkelijker maakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten