donderdag 9 juli 2015

Gebruik openbare ruimte voor koningsspelen

Geschreven op Netwerk In Beweging: 28 maart 2013


Gisteren (27 maart) kopte Metro: 'Kopzorgen om de koningsspelen'. Ik kan me heel goed voorstellen dat er behoorlijk wat op een school afkomt als je in zo'n korte tijd Koningsspelen wilt organiseren. Een van de problemen die werd genoemd was een ruimte probleem. "Het sportveld is al bezet door een andere school, ons schoolplein delen we met drie andere scholen, hoe we dit oplossen moeten we nog zien" is een van de quotes in het artikel van Metro. 
Kan de openbare ruimte voorzien als oplossing voor dit probleem? Beste school, is het gebrek aan ruimte ook jouw drempel voor het organiseren van de koningsspelen? Kijk dan eens om je heen in de buurt. Is er een park in de buurt of een plein, of misschien een bos of stukje braakliggend terrein? Misschien heeft de scouting nog een geweldig grasveld, of het verzorgingshuis om de hoek? Of de parkeerplaats nabij een leegstaand kantoor? Misschien heeft de woningcorporatie nog een prachtige binnentuin. Zet je beweegvriendelijke omgeving bril op en kijk naar de openbare ruimte rondom je school. Ga op ontdekking en zorg dat ruimte je niet belemmerd in de organisatie van de Koningsspelen. 
Zie je nieuwe kansen? Gebruik ze! Ruimte gevonden, maar weet je niet of je deze mag gebruiken? Bel eens met de gemeente, afdeling groen of openbare ruimte, misschien kunnen zij je helpen. Wellicht weten zij nog een perfecte locatie voor de koningsspelen van jouw school? 
En dan nog iets. Wat lijkt het me mooi als drie verschillende scholen samen op dat ene schoolplein de Koningsspelen spelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten